Formentera: Een must see!

Vanuit verschillende plaatsen (o.a. Ibiza-stad) op Ibiza kun je de boot naar Formentera nemen. Per dag varen ca. 50 boten uit naar Formentera. De overtocht duurt 30 – 40 mintuten en is al een bezienswaardigheid op zich.

Het eiland Formentera is een zelfstandige municipal (gemeente) en vormt tevens het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Het eiland ligt op circa 7 kilometer afstand ten zuiden van Ibiza. Met een lengte van 19 kilometer en een totaal inwoneraantal 12.000  is het klein.

Formentera is er in geslaagd om pittoresk en authentiek te blijven. Met name de witte zandstranden maken Formentera populair bij toeristen. Het eiland is erg in trek onder de dagtoeristen die vanaf Ibiza komen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn:

La Savina 

Dit is de chique haven van Formentera, waar veelal dure boten liggen. Mensen die met een eigen zeewaardige boot naar Formentera varen leggen hier aan. Hier zijn tal van bars en restaurants te vinden.

Sant Francesc Xavier

Het pittoreske Sant Francesc Xavier is de hoofdstad van het eiland Formentera en heeft een ruim aanbod van cafés, restaurants en hotels. Het stadje is een populaire uitvalsbasis voor excursies naar nabijgelegen baaien. Er zijn een aantal mooie gebouwen te vinden. Waaronder het prachtige witte Iglesia de San Francisco. De bouw van deze kerk begon in 1726 en was oorspronkelijk bedoeld als fort om het eiland te beschermen tegen aanvallen van piraten.

Es Pujols

Es Pujols is the place to be op Formentera voor een avondje uit. Ooit was Es Pujols een rustig vissersdorp, maar tegenwoordig is het een populaire toeristische bestemming. Het nachtleven is hier niet extravagant als op Ibiza. Er zijn veel bars en restaurants te vinden. Veelal toeristen komen hier samen van de zonsondergang genieten.

Playa

Bezoek de een van de vele prachtige witte stranden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.