Is Ibiza gay friendly?

Als je denkt aan Ibiza, dan zie je waarschijnlijk blauwe luchten, witte stranden en geweldige nachtclubs. Maar hoe zit het met de LGBT-gemeenschap? Is Ibiza wel een bestemming die openstaat voor deze gemeenschap? Het antwoord is ja! Ibiza heeft de reputatie een vriendelijke bestemming te zijn voor homo’s, lesbiennes en transgenders.

Gay Bars & Clubs

Op Ibiza vind je veel gay bars en clubs. Zo is er bijvoorbeeld “Itaca”, een populaire bar in San Antonio die bekend staat om zijn goede sfeer. Dan hebben we nog “The Purple Rose” in Playa d’en Bossa waar elke avond cabaret wordt opgevoerd. Maar ook in Ibiza-Stad zijn er meerdere plekken waar je als LGBT’er terecht kan voor een leuke avond uit.

Pride

Ieder jaar in juni vindt op het eiland Ibiza Gay Pride plaats. Dit is een grootschalig evenement waarbij de hele LGBT-gemeenschap bij elkaar komt voor een feestje. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals een boottocht, concerten en een parade door de straten van Ibiza-Stad. De Pride-week is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van alles wat het eiland te bieden heeft.

Accommodatie

Als het gaat om accommodatie, hoef je niet ver te zoeken op Ibiza. Er zijn verschillende hotels en appartementen die gerund worden door mensen uit de LGBT-gemeenschap. Daarnaast zijn er ook veel hotels die speciale arrangementen bieden voor homo’s en lesbiennes. Zo weet je zeker dat je in een veilige omgeving terechtkomt.

Strand

Als je naar Ibiza gaat, dan kan een dagje strand niet ontbreken. Gelukkig zijn er genoeg stranden waar je als LGBT’er welkom bent. Eén van de populairste stranden is Es Cavallet. Dit strand staat bekend als een homostrand en is te vinden aan de zuidkust van Ibiza. Er zijn ook andere stranden zoals Cala Jondal en Playa d’en Bossa die populair zijn onder de homo’s, lesbiennes en transgenders.

Kortom, Ibiza is een geweldige bestemming voor de LGBT-gemeenschap. Met haar vele gay bars en clubs, de jaarlijkse Pride-week en accommodaties die gerund worden door mensen uit deze gemeenschap, is Ibiza een stuk vriendelijker dan veel andere vakantiebestemmingen. Voeg daar nog eens de prachtige stranden aan toe en je hebt alles wat je nodig hebt voor een fantastische vakantie.