Je vakantie begint op Eivissa Aeroport Ibiza

Het eiland Ibiza heeft één openbaar vliegveld: Eivissa Aeroport of Ibiza Airport. Het vliegveld ligt op het zuidoostelijk deel van het eiland. De vliegtijd vanaf Amsterdam schiphol bedraagt 2,5 uur. Het vliegveld ligt relatief dichtbij Ibiza-stad. Met de auto ben je binnen 15 minuten in Ibiza-stad.

De afgelopen jaren, corona uitgezonderd, is het aantal passagiers op de luchthaven gegroeid. Jaarlijks maken er gemiddeld ruim 8 miljoen passagiers gebruik van Eivissa Aeroport. Met name in de zomermaanden is het druk op de luchthaven. Qua aantal passagiers is dit het achtste vliegveld van Spanje.

Parkeren

Het vliegveld staat bekend als gastvrij en goed bereikbaar. Zo is ook het parkeren goed geregeld op de luchthaven. Er is een groot overdekt parkeerterrein bij de airport, op 400 meter loopafstand van de terminal. Een uur parkeren kost hier slechts 1,10 euro. 

Auto huren

Ibiza is bij uitstek een eiland om met de auto te verkennen.  Het huren van een auto op het vliegveld van Ibiza is dan ook vrij eenvoudig. Er zijn diverse autoverhuurbedrijven gevestigd, waaronder: Avis, Hertz, Enterprise Rent a Car, Europcar, Goldcar Rental, InterRent en Sixt.

Openbaar vervoer

De luchthaven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Van en naar Ibiza-stad rijdt Lijn 10 het hele jaar. In de zomermaanden rijdt de bus elk kwartier. In de wintermaanden Rijdt hij eens half uur. Een buskaartje kost €3,50 per enkele reis.

Dit bericht werd gepost in Ibiza en getagt .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *