Ontdek het noorden van Ibiza

De meeste toeristen vieren hun vakantie vanaf het zuidelijke deel van het eiland. Hier zijn de grote hotels en uitgaansgelegenheden te vinden. Het leven en het verkeer zijn er drukker, ook de voorzieningen zijn hier meer op toeristen ingericht.

Natuurlijk en authentiek

Het noorden daarentegen biedt meer rust en natuurlijke schoonheid. Tussen de groene heuvels, amandelbomen en olijfbomen ben je ver verwijderd van de drukte in het zuiden. Dit deel van het eiland is vrij van discotheken en massatoerisme, het is ongerept, puur en aangenaam rustig. Portinatx en Cala Xaracca herbergen echt de allermooiste strandjes.

Het zal je verbazen hoe groen het binnenland van Ibiza is. De weg naar het noorden kronkelt omhoog langs uitgestrekte weides waar boeren hun schapen laten grazen. Onderweg kom je langs lieflijke dorpjes zoals Santa Gertrudis of San Juan met kerkjes, witgekalkte huizen en bloemen die altijd in bloei staan. Tip; Rijd er zeker niet voorbij, maar duik deze dorpjes in.

Must see

Een echte aanrader is de baai van Es Portixol. Dit is misschien wel het best bewaarde geheim van Ibiza, een schitterende baai die je alleen te voet kunt bereiken. De wandeling er naar toe duurt ongeveer een half uur. Dit is echte de moeite waard!

Must do

Voor een heerlijk diner uit de authentieke keuken is restaurant Con Mimosa in Santa Gertrudis een echte aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.